Hydroscope is het grootste adviesbureau van Nederland dat zich bezighoudt met waterkwaliteit binnen gebouwen. Onze persoonlijke werkwijze maakt ons uniek in de markt.

Van kleine camping tot grootvastgoedbezitter: iedereen mag van ons betrokkenheid, deskundigheid en kwaliteit verwachten. Bij Hydroscope heeft u een vaste adviseur. Deze kent uw installatie door en door en neemt zelf de monsters.

Hydroscope loopt voorop in duurzame innovatie. We zijn baanbrekend in automatisering, detectietechniek en dragen bij in het ontwikkelen van richtlijnen. Onze 28 adviseurs zijn afkomstig uit de watersector, installatiebranche en laboratoria en hebben brede ervaring. We besteden extra aandacht aan kennisoverdracht en training. Onze adviseurs nemen jaarlijks zo’n 20.000 watermonsters op 3.500 locaties.

Advies

Advies nemen monsterHydroscope is uitgegroeid van een adviesorganisatie in legionellapreventie tot een breed inzetbare installatieadviseur op het gebied van drink-, industrie- en bluswater. Ons doel is uw installatie zo duurzaam en voordelig mogelijk vrij te houden van bacteriegroei en verontreinigingen, alsmede het bewerkstelligen van een comfortabele leveringsdruk en watertemperatuur. We beoordelen uw installatie van watermeter tot kraan en geven praktisch advies. Hydroscope beschikt over een BRL 6010 certificering om u te mogen adviseren in legionellapreventie en alternatieve technieken. Hydroscope verkoopt geen reinigingen of apparatuur. We kunnen u dus altijd voorzien van een volledig onafhankelijk advies.

Bemonstering

Hydroscope is geaccrediteerd voor het nemen van legionellamonsters conform NEN 6265, maar voert ook meetprogramma’s uit. Omdat uw vaste adviseur de monsters neemt, bent u minimale tijd kwijt met het begeleiden op uw locatie. Bij de monsterneming meet uw adviseur de watertemperatuur, zodat hij een beter beeld houdt van uw installatie. Bij een normoverschrijding wordt u dezelfde dag nog op de hoogte gebracht en krijgt u praktijkgericht advies.

Beheer

Hydroscope kan uw drinkwaterinstallatie ook beheren. Voor een groot aantal klanten controleren we terugstroombeveiligingen, voeren we temperatuurmetingen uit en spoelen we leidingen. Ook controleren we watermeters, ontharders, drukverhogers en boilers. We nemen u de gehele onderhoudsplanning uit handen en leggen al onze acties vast in een logboek.

Watertotaalbeheer

WatertotaalbeheerMet Watertotaalbeheer kunt u de volledige onderhoudsplanning van al uw installaties online beheren. Alle acties worden in een logboek vastgelegd. Zijn er afwijkingen? Dan krijgt u hiervan een melding. Ook uw risicoanalyse, tekeningen en analyseresultaten zijn online beschikbaar. Met Watertotaalbeheer kunt u watertemperaturen continu monitoren en spoelkleppen aansturen. Hydroscope richt Watertotaalbeheer volledig voor u in. U kunt zelfs de aansturing van uw onderhoud aan ons uit handen geven.

Hydroscope Minervum 7181 Breda

Hydroscope B.V.

Hydroscope is ISSO-kennispartner
Hydroscope is lid van ENVAQUA